Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания, Швеция и Бразилия с успехи във футболния турнир при жените

Лина Хуртиг бележи третия гол за Швеция срещу САЩ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два гола на Елън Уайт донесеха успеха на женския футболен тим на Великобритания над Чили с 2:0 в откриващ двубой от олимпийския турнир в Токио. Успехи на старта записаха още Швеция и Бразилия.

Отбор с много опит и качество, разполагащ с атакуващата мощ на Ким Литъл, Лорън Хемп и Уайт се оказа твърде много за чилийската отбрана, която игра без самочувствие в днешния мач. Представянето на стража на чилийките Кристиане Ендлер не оправда очакванията, независимо от факта, че играчът на Лион е с най-много талант и опит.

Комфортната победа за възпитаничките на Хеге Рийзе ги поставя в добра позиция преди оставащите срещи в групата срещу Канада и Япония.

Швеция победи с 3:0 водачките в световната ранглиста САЩ. Два гола за успеха отбеляза Стина Блакстениус, третият бе дело на Лин Хуртиг. Така "тре крунур4 прекъснаха серията на американките от 44 мача без загуба.

Бразилия нямаше никакъв проблем срещу Китай и спечели с 5:0. Звездата на "селесао" Марта се отличи с две попадения и асистенция. Нападателката има вкарани голове вече на пет поредни олимпийски игри.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна