Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още не е локализиран пожарът в Свиленградско

Обхванал е смесена гора - около 2000 дка

| обновено на 22.07.21 в 08:15

Към 17,00 часа вчера е възникнал пожарът в района на селата Студена и Планиново, Свиленградско, информира областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Той обясни, че има засегната широколиста и иглолистна гора. Към момента е на територията на смесена гора. Огънят е обхванал територия около  2000 дка. В гасенето се включват военни, както и тежка верижна техника. На място работи кризисен щаб.

"Към 8,00 часа се очаква да пристигне една машина - тежка механизация от "Мини Марица-изток" за изграждане на просеки, и още една машина от Ямбол, както и помощ от 31 -ви Механизиран батальон - Хасково. Има създаден кризисен щаб, работи се по гасенето на пожара, но силният вятър снощи допринася за разрастването на огъня", каза Ангелов. 

Засега няма опасност за населението. Огънят е далеч от населените места. 

В предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов допълни:

„Мобилизираме всички усилия, за да пресечем по някакъв начин, да локализираме пожара, защото той е разпрострян на доста широк фронт. В момента вятърът е утихнал, но по прогнози се очаква към 9.30 - 10 часа отново да се усили и затова бързаме с механизацията и хора, които ще се включат, доброволци от община Свиленград, за да можем максимално бързо да се опитаме да го локализираме".

Причините за пожара са в процес на изясняване. Вероятно е възникнал от почистване на пасища, каза областният управител на Хасково.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!