Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците от "Пирогов" прекратяват протестите

| обновено на 22.07.21 в 13:15
Снимка: БГНЕС

След официално обявения край на протестите в „Пирогов“ от новото ръководство, медици от болницата се събират тази вечер пред Президентството. По неофициална информация протестът е планиран под мотото „Не политически протест“. На него се очаква да бъдат част от протестиращите до вчера медици. Анелия Джамбазка обобщава.

Днес официално беше обявено примирие между „Пирогов“ и Здравното министерство, а символ на това беше спирането на протестите и размяната на задочни реплики.

Протестиращите до вчера лекари, не са съгласни с постигнатите споразумения на срещата в Здравното министерство и затова продължават с протестите.

Вчера по време на срещата между здравния министър Стойчо Кацаров, Българския лекарски съюз и представители от синдикатите в „Пирогов“, беше предложена здравна реформа, която да предотвратява грешки в бъдеще. Предложено беше и преразглеждане на резултатът от проверката  на Здравната каса в „Пирогов“.

Часове след срещата, беше обявен протест за тази сутрин пред входа на болницата. Той обаче не се състоя.

След събитията през изминалите дни, снощи с хипертонична криза в лечебното заведение беше приет бившият директор проф. Асен Балтов. Днес официално беше съобщено, че той остава под наблюдение, а вписаното ново ръководство спира протестите.

Напрежението възникна преди дни, след като болницата беше уличена в източване на около 1 млн. лева от Здравната каса и беше отстранен директорът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна