Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата не откри предпоставки за действия спрямо висши представители на властта със сметки в чужбина

Снимка: Прокуратура на Република България

Данъчните проверки на НАП за 27 магистрати и още 11 души на висши държавни постове за недекларирани сметки и имоти в чужбина са показали, че няма нарушения.

Това съобщиха днес от прокуратурата по повод на разкритията на вътрешния министър Бойко Рашков, че има такъв списък с магистрати и хора на високи държавни постове, който държавното обвинение крие и може да е използван за натиск. Самият Рашков обеща да разкрие имената на хората в списъка след изборите, ако прокуратурата не го направи.
Днес в парламента вътрешният министър бе запитан дали е готов да огласи списъка и дали в него фигурира името на главния прокурор Иван Гешев:
"Трябваше няколко пъти да отправя призив към Прокуратурата да публикува този списък на тези 38 души. Не виждам тук да е Иван Гешев, и съобщението е от Прокуратурата, трябва да признаем, и че според проверката, която е извършена, да, действително има имущества зад граница, но те са вече декларирани, тоест трябваше да изчакаме около две години да минат, за да можем сега да кажем, че е декларирано всичко" - заяви вътрешният министър Бойко Рашков относно проверката, която е била инициирана още през 2019 г. от тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна