Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село и Черно море разделиха първите точки през сезона

Снимка: БФС

Царско село и Черно море завършиха 0:0 в първия мач от новия сезон в Първа лига. Срещата в комплекса "Царско село" започна с националния химн и предложи сравнително добър футбол, но двамата вратари Янко Георгиев и Георги Георгиев бяха безпогрешни.

В осмата минута домакините бяха близо до откриване на резултата. Новото попълнение на "царете" Венцислав Василев посрещна топката с пета от въздуха, ударът придоби парабола, но Георги Георгиев успя да я отбие, преди да падне под гредата. 

В 18-ата минута "моряците" бяха близо до откриване на резултата. На отлична позиция пред вратарското поле на домакините се оказа Родриго Абреу, но португалското крило не уцели рамката. 

В началото на второто полувреме Черно море създаде нова опасност пред рамката на Царско село. "Отговорът" на домакините дойде с великолепен рейд на Васил Шопов, последван от пас към резервата Милчо Ангелов. Изстрелът на нападателя с номер 9 обаче бе избит майсторски от вратаря на Георгиев.

"Смятам, че се справихме добре, особено през второто полувреме. През първото имахме неточности в изнасянето на топката. Второто полувреме стояхме по-добре, радващо е, че не допуснахме голове положение пред нашата врата през цялото време. Не мисля, че има толкова много промени в Черно море. Бързи са, знаят да играят на скорост, на моменти ни затрудняваха, но ние не им дадохме възможности пред нашата врата. Не искам да сравнявам момчетата от миналата година, няма да е коректно и етично", заяви наставникът на Царско село Антони Здравков.

"Трябва да приемем резултата. Имахме в началото преимущество. Ако бяхме вкарали в началото, мачът щеше да е различен. Имаме резерви към играта, но ще ни отнеме време след тези промени, за да заиграем футбол. Доволен съм от характера. Резултатът е справедлив", сподели старши треньорът на  Черно море Илиан Илиев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна