Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 участници на триатлон в парк „Росенец“, ограничават достъпа на автомобили

Над 400 участници ще се включат в крос триатлона „Лъвско сърце Утопия“, който започва днес в парк "Росенец" край Бургас. Организатори на спортната инициатива са сдружение „Активен живот”, спортен клуб „Лъвско сърце“ и „Утопия форест”. Събитието ще протече в три дисциплини - плуване, колоездене и бягане. Първата е плуване с начало 8 часа от остров „Св. Анастасия“. 

„От там следва километър и половина плуване, 40 км. планинско колоездене, 10 км. бягане на парк „Росенец“. Програмата ще тече с награждаването до 22-23 часа“, каза един от организаторите Филип Шавов.

Сред участниците има и международно участие от около 30 души от Румъния, Гърция и др.  Спортното събитие се провежда за седма поредна година, като за първи път е на „Росенец“.

Във връзка с безопасното провеждане на триатлона достъпът на автомобили до парк Росенец ще бъде ограничен, съобщават от полицията. Предвидени са няколко буферни паркинга при влизането от към хижа „Странджа” и след входа откъм рибарското селище „Ченгене скеле”. Затварянето ще бъде временно, като организаторите ще освободят достъпа до паркинга на плаж „Север”, познат още като „Утопия бийч” след 11 ч., а новото пристанище на „Ченгене скеле” след 17 ч. следобед.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!