Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия проект на фондация „Подлезно“

Изкуството възпитава и помага на деца без родители в Долна баня

Снимка: facebook/podlezno

„Изкуство за щастливо детство“ се казва най-новият проект, по който работят доброволци, художници и партньори на инициативата „Подлезно“. Тя прерасна във фондация и вече има идеи и планирани дейности в няколко български града.

В момента пред финализиране е реновирането и рисуването на оградата на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева“ в град Долна баня.

Но за разлика от изрисуваните немалко подлези в София и други обществени пространства, този път проектът включва нещо повече.

„С проекта, за който спечелихме финансиране от НФ „Култура“, се стремим, използвайки силата на изкуството, да възпитаваме у децата предприемачески дух, както и отношение към околната среда – в частност към птиците“, обясни пред Радио София Юлия Иванова от „Подлезно“.

С образователни елементи и лекции в проекта се включват от фондация „Бисери“, от Характер.бг, както и от Българското дружество за защита на птиците.

В специални работилници децата се учат и изработват къщички за птици, както и 200 броя торбички за пазаруване. Освен това обитателите на дома участват в изрисуването на оградата на Дома, допълни Юлия Иванова.

С нея разговаря Диана Костова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна