Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

193 са новите случаи на коронавирус у нас, сериозно разминаване в данните за ваксинираните

| обновено на 27.07.21 в 15:05
8
Снимка: ЕПА/БГНЕС

193 са новите случаи на коронавирус у нас или 0,92 процента от направените 20 910 теста пред последното денонощие, показват данните на единния информационен портал към полунощ. Това е най-големият брой на новозазразени за едно денонощие от 7 юни насам.

Най-много са новите случаи в столицата - 74, следват Пловдив с 19 и Бургас с 13 новозаразени. В областите Русе, Перник, Монтана, Ловеч, Кюстендил, Кърджали и Видин няма новооткрити носители на инфекцията.

В болница се лекуват 729 пациенти с Covid-19, 73-ма са в интензивни отделения. 5 души са починали, като излекувани са отчетени 73 пациенти.

Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е констатиран при 13 467 лица-медицински служители. През последното денонощие са регистрирани 5 нови случаи.

8538 ваксини са поставени в първия ден на тази седмица, така общият им брой надхвърли 1 976 000.

Със завършен ваксинационен цикъл са 970 442 души. Сравнение на данните с предишното денонощие обаче, когато за напълно ваксинирани бяха отчетени 897 482, показва ръст само в рамките на понеделник с близо 73 хиляди на хората със завършен ваксинационен цикъл.

След въпрос на БНР от Министерството на здравеопазването обясниха, че изясняват причината за разминаването в данните за ваксинираните.

В съобщение до медиите от "Информационно обслужване" посочиха, че причината е, че еднодозовите ваксини на „Джонсън и Джонсън“ („Янсен“) не са били отчетени като завършен ваксинационен цикъл в общия брой ваксинирани, а само при резултатите по административни области.

От дружеството уверяват, че предприети мерки срещу повторно допускане на неточности.




Графики на ситуацията с Covid-19 в България



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия