Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще е домакин на две световни купи по скокове на батут

Българска федерация по скокове на батут спечели домакинството на две световни купи, които ще са олимпийски квалификации за игрите в Париж през 2024 година.

За следващия олимпийски цикъл Междунарадната федерация по гимнастика (FIG) е предвидила да има общо 6 Световни купи с ранг олимпийски квалификации. Състезанията са разпределени в следния ред : 4 световни купи ще се състоят през 2023 година, а 2 надпревари ще има в олимпийската 2024 година.

България подаде своята кандидатура през месец юни, а положителният отговор за родното домакинство дойде преди седмица. Световните купи по скокове на батут ще се проведат през октомври 2023 и месец април година по-късно в Двореца на културата и спорта във Варна.

За настоящите олимпийски игри в Токио страната ни не успя да спечели квота. Причината е подмладения национален отбор, който в момента наброява 30 състезатели разширен състав.

Всички те се подготвят за следващия олимпийски форум, който е само след три години във френската столица.

Предстоящите домакинства на двете световни купи ще са трамплин за родните състезатели към спечелване на визи за Париж 2024.

Догодина България е домакин на световното първенство по скокове на батут, което ще се проведе в столичната "Арена Армеец".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна