Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Сърчаджиева - лице на кампания за здравето ни

... и роля в моноспектакъл, с която въздейства за осъзнаването ни

Снимка: venite.bg

Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология за трета поредна година провежда информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, чиято мисия е да запознае повече хора с причините и начините за превенция на хроничната венозна болест.

Сред инициативите беше и специалната „Боса разходка“, организирана в столичния Южен парк.

Лице на кампанията е обичаната актриса Александра Сърчаджиева, специални гости бяха травъл блогърът Ели Иванова, основател на „Друми в думи“ и чест събеседник по Радио София, водещ беше Павел Владимиров.

„В тази кампания имам възможност да дам повече гласност за тези проблеми, свързани със здравето и краката“, каза пред „Ритъмът на столицата“ актрисата.

Тя подчерта, че всеки може и трябва да се погрижи за краката си в ранна възраст, от разширените вени не страдат само по-старите хора.

И припомни, че сред застрашените от това заболяване са професии, които изискват дълго стоене на крака или в седнало положение.

Част от кампанията е и инициативата „Пътешествие с мисия“, чиято цел е повече движение, повече разходки и достигане на 10 000 000 извървяни крачки от ФБ групата.


Няма как да не попитаме Алекс и за нейните актуални роли. В момента тя продължава да играе с успех моноспектакъла "На живо" по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо.

"Много дълго време исках да го направя. Този спектакъл представя моя живот. Това е сбъдната мечта, един вид терапия. Но ако помогна и на един човек сред зрителите - да продължи напред, да види нов смисъл в живота, ще придаде допълнително значение. Стана нещо стойностно, човешко, хората са развълнувани след представлението. Срещам много любов към мен", допълни Александра.

Следващите представления на "На живо" са във Фестивалния комплекс във Варна на 11 август, на 12-и е в Бургас, а на 20 август - на Sofia Summer Fest.

С нея разговаря Катя Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна