Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Срок от 1 месец за ловешките общини да преразгледат маршрутните линии и автобусни разписания

Снимка: архив

Областната комисия по транспорт в Ловеч даде срок от 1 месец на общините да преразгледат маршрутните линии и разписания за автобусен превоз на пътници заради множество сигнали на граждани, че курсовете по някои от линиите не се изпълняват от превозвачите.

Общините, сключили договори за автобусни превози, трябва да направят широко обществено обсъждане с гражданите и кметовете на населените места, за да се уточни кои линии и автобусни курсове са необходими, поясни зам.-областният управител Мико Недялков, който е и председател на областната транспортна комисия:

"В рамките на този месец да се провери всички превозвачи, кои линии обслужват и кои не обслужват, защо не ги обслужват. Ако трябва да се обявят нови обществени поръчки  и тези превозвачи да бъдат сменени. Да се създаде възможност хората да  използват обществен транспорт, така както е в развитите страни".

В момента не се изпълняват линиите от републиканската мрежа по направленията Луковит – София,  Плевен – Глогово, както и част от маршрутните разписания по автобусната линия Ловеч – София. За община Угърчин са спрени всички маршрутни разписания и не се изпълняват автобусни превози по републиканската транспортна схема.

Не спазват и курсовете по линията Ловеч – Троян  и Ловеч -  Луковит. Не се изпълняват и много от междуселищните линии в община Ловеч.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.