Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И. Мирчев: Надяваме се да научим предложенията за министри преди връчването на мандата

Ивайло Мирчев
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ се надява да научи кои са предложени за министри в кабинета на „Има такъв народ“ преди връчването на мандата. Това заяви в парламента депутатът от коалицията Ивайло Мирчев. Той обърна внимание, че ако партията на Слави Трифонов действително иска подкрепата на „Демократична България“, трябва да прояви повече кооперативност. 

Коалицията обаче няма да потърси нова среща, тъй като това е в ръцете на мандатоносителя, заяви още Мирчев. В досегашните срещи от „Демократична България“ многократно са настоявали да научат състава на проектокабинета.

„Тъй като наистина сме изключително добронамерени, надявам се поне в тези няколко часа, когато ни се иска подкрепата, да ни бъде казано кои са все пак тези министри. Дайте поне да видим кои са министрите, защото е много неловка ситуацията“, заяви Ивайло Мирчев.

Президентът Румен Радев ще връчи мандата на „Има такъв народ“ в 17.00 часа днес. От партията заявиха, че са готови със състава на новото правителство, но ще го обявят при връчването на мандата. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени