Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Николов: Страната не е имала досега премиер като мен - човек от частния бизнес

Кандидатът за министър-председател на "Има такъв народ" Пламен Николов потвърди, че е разговарял преди две седмици със Слави Трифонов относно неговата номинация.

"Преди две седмици имах разговор с г-н Слави Трифонов и на него стана ясно, че това е един добър вариант за партия "Има такъв народ", разкри г-н Николов в предаването "Панорама" на БНТ.

"Страната досега не е имала премиер като мен - човек от частния бизнес", посочи кандидатът за премиер, като изтъкна, че има 20 години управленски опит в много браншове. "Всичко при мен е ставало по правилата. Аз съм човек с биография. Зад мен стоят много мултинационални и мултиконтинентални успешни проекти", посочи той.

По неговите думи през следващата седмица предстоят срещи с партиите, с които се водеха разговори и през миналата седмица. Пламен Николов отбеляза, че "Има такъв народ" има много допирни точки с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Кандидат-премиерът подчерта, че "нямам договорки с ДПС, не знам и моята партия да има такива"

Попитан дали ще управлява еднолично, той отговори, че със сигурност няма да взима еднолични решения. "Със сигурност ще бъдат обсъждани всички възможни решения и в парламентарната група и в политическото ръководство на партията, като ще предприемем най-доброто".

"Изчегъртването" няма да бъде стратегия на правителството и ние ще търсим консенсус", отбеляза Николов.

Пламен Николов посочи, че няма да има вдигане на данъците. "Имаме много структурирана финансова система, която искаме да изградим и това да стане с някакъв вид приемственост", уточни той.

Необходима е фундаментална съдебна реформа, подчерта кандидатът за министър-председател.

Относно справянето с коронавирусната пандемия, той посочи, че неговото правителство ще се опита да обособи Covid болници, като според него това е едно от работещите решения. "Това е нещо, което със сигурност не беше направено у нас досега и сработи навсякъде по света".

По въпроса за Република Северна Македония той каза, че няма да се провежда линия на конфронтация, както и че може би трябва да се преразгледа Преспанското споразумение.

"Основното, което ми се иска, е да направя България просветена страна. Ще заложа на образование, иновации и култура", завърши Пламен Николов първото си интервю, след като беше номиниран за премиер от партията "Има такъв народ".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна