Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фен-клубът на Славия в БНР дари Златомир Загорчич с икона на Свети Георги

Фен-клубът на Славия в БНР дари старши –треньора на „белия“ клуб Златомир Загорчич с икона на Свети Георги. Церемонията се състоя преди мача на Славия от втория кръг на ППФЛ срещу Царско село.



„Идеята за иконата възникна съвсем спонтанно. Славистите в БНР сме като едно семейство. Фен-клубът е основан преди много години. Във всеки отдел на БНР има слависти – „Хоризонт“, „Христо Ботев“, Радио „София“, в оркестрите, в техниката, в счетоводството. Двама генерални директори са слависти – Антон Митов и незабравимият Радко Янкулов, вечна му памет.


И ето нещо любопитно, случило се по време на списването на иконата. Точно когато зографът от Самоковската школа Диан Костов е полагал последните щрихи с четката, в ателието си, слушайки по „Хоризонт“  мача Левски – Славия, Калоян Кръстев, деветката на отбора, бележи победния гол за своя тим. Това прави иконата чудотворна. Фен-клубът на Славия в БНР се грижи за параклиса „Свети Иван Златоуст“ в Радиото-то и за цветята около него“, това сподели специално за предаването „На финала“ заклетият славист, вече четвърто поколение Георги Грудев.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!