Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник отново е домакин на Републиканския многожанров фестивал на хората с увреждания

Снимка: БГНЕС

След едногодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус Перник отново е домакин на Републиканския многожанров фестивал на хората с увреждания с участие на Балканските народи. Проявата е под мотото „Изкуството осмисля нашия живот” и се провежда за 14-ти път.

Днес и утре (31 юли и 1 август) на откритата сцена в пернишкия квартал „Църква”, хора с увреждания от цялата страна ще пеят, ще рецитират, ще представят характерни за различните райони обичаи.

Очаква се във фестивала да се включат над 2000 участници. Четирима от тях са над 90- годишна възраст. Участие бяха заявили и гости от Северна Македония, но заради изискващите се PCR тестове, в последния момент са се отказали да пътуват, съобщиха организаторите.

Изявите на сцената ще бъдат съпътствани от художествени и кулинарни изложби, готвене на открито и традиционната Алея на занаятите.

Фестивалът се организира от Съюза на инвалидите в България. Той се провежда по европейски проект с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания и Община Перник и е под патронажа на кмета на Перник. И тази година председател на журито ще бъде една от звездите на българската естрада Мими Иванова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна