Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Горна Оряховица иска от МФ средства от целевата субсидия за текущи ремонти

Сградата на община Горна Оряховица
Снимка: Община Г. Оряховица

Община Горна Оряховица иска от Министерство на финансите да прехвърли средства от целевата си субсидия за капиталови разходи в трансфер за извършване на текущи ремонти на улична мрежа и общински сгради. 

За спешните ремонти са разчетени 134 280 лв. Порите ще бъдат използвани за основен ремонт на сградите на кметствата в Янтра, Долна Оряховица, Върбица, Стрелец, Крушето и Паисий, за реконструкция на четири детския ясли и градини, на две читалища, както и за основен ремонт на улици в селата Правда и Първомайци.

В искането до Финансовото министерство за преобразуването на парите от Община Горна Оряховица посочват възникнала неотложна необходимост за текущите ремонти след проливните дъждове през юни и че общинският бюджет не може да отдели собствени средства за тези сгради. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.