Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН представи подробности за дисертацията на кандидата за премиер Пламен Николов

Дисертацията на Николов е предадена за съхранение без необходимите придружаващи документи

Пламен Николов, кандидат за премиер
Снимка: БГНЕС

От Министерството на образованието разпространиха подробности за дисертацията на номинирания от "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия е предала научния труд в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно-техническа информация без задължителната информационна карта с детайлите, свързани с нейната защита.

По тази причина информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и „доктор на науките”, е твърде оскъдна, се посочва в съобщението.

Проверката на просветното министерство е извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на министерството и до Национален център за информация и документация.

Дисертационният труд на Пламен Николов е наличен в библиотеката на Центъра. Министерството има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора - пише още в съобщението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна