Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява видео с насилие над дете със СОП

Снимка: Pixabay

Бургаската районна прокуратура се самосезира след медийни публикации за сигнал за извършено насилие над дете със специални образователни потребности (СОП) от Центъра за специална образователна подкрепа. По случая е разпоредена проверка. 

В разпространеното в интернет пространството видео се чуват заплахи към децата, които реално не могат да говорят и няма на кого да се оплачат. За проблема сигнализира депутатът от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова.
 

В разговор между две от педагожките, които работят с детето, се чува: „Направо е отвратителна лигла”  и продължава:  “Трябва да изляза, защото ще я убия…“Ни майка ти ме стряска, ни баща ти, ни вуйчо ти, ни който и да е. Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“, са част от репликите към ученичката.


От Община Бургас отговориха, че по случая официално са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ към Министерството на труда и социалната политика, РУО-Бургас, а днес и Прокуратурата с настояване да се извърши проверка и да се установят всички обстоятелства около случилото се.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна