Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гроздан Караджов е предложен за министър на транспорта

Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

За министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в проектокабинета на Пламен Николов е предложен Гроздан Караджов, юрист, депутат от Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание. 

Според биографичната справка на неговия сайт grozdankaradjov.bg той е завършил Първа английска езикова гимназия в София и специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализира бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония. 

Активен участник в студентските протести през 90-те години. Председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. Съосновател и национален координатор на Българско сдружение за честни избори. 

Професионалната му кариера започва във фондация "Отворено общество" - София, където последователно заема длъжностите "програмен координатор", "главен секретар" и "програмен директор". 

В периода 1996 - 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. В периода 1998 - 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на RILA SOLUTIONS. 

От 2001 до 2004 г. Гроздан Караджов е изпълнителен директор на фондация "Демокрация". В следващите години е инициатор и създател на редица успешни бизнес начинания. 

Член на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие. Учредител на фондация "Светът на Мария" и дългогодишен активен дарител. 

Обича фотографията и е любител на гмуркането. Сред любимите му спортове са тенис през лятото и ски през зимата. Гроздан се грижи за няколко котки и кучета. Участва в дарителски каузи, свързани с подкрепата на хора с интелектуални затруднения, бежанци, изоставени и бездомни животни.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.