Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложбата Memento Vivere - фотографии, които ни напомнят, че сме живи

Снимка: fotofabrika.org

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на осмото издание на фотографския фестивал ФотоФабрика. Тя събира за първи път работите на 16 съвременни български и световни автори, които по покана на фестивала изпращат своите произведения, запечатали моментите, които ни напомнят, че сме живи.

Изложбата ще бъде открита на 5 август в Националната галерия.

“Миналата година, по време на пандемията направихме в двореца, в Националната галерия изложбата Memento mori (Не забравяй, че си смъртен) и искахме по този начин да обърнем внимание към онези аспекти, изплъзващи се в живота ни, в които се сблъскват и тъгата, и отчаянието, и страховете, и същевременно около нас да не забравяме, че това са мигове, че ние самите сме за малко и за кратко на тази земя.

В тази философска интерпретация на темата миналата година успяхме да съберем произведенията на български фотографи - всеки един със своята стилистика показа как преживя онова време, в което не можехме да се прегръщаме.Тази година решихме да направим нейното продължение”, казва Еми Барух - директор на ФотоФабрика.

Чуйте повече в разговора на Катя Василева.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.