Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическият сезон в Албена протича добре

Снимка: tourism.government.bg

Албена очаква туристическият сезон на лято 2021 да приключи успешно въпреки кризата с COVID-19, каза Красимир Станев, изпълнителен директор на курорта.

Той прогнозира, че месеците август и септември ще бъдат още по-силни. Станев припомни, че миналогодишният септември също е бил силен като посещаемост по цялото Черноморие и е оптимист, че и тази година няма да е по-различно. Но за разлика от предходни години, незасегнати от пандемия и ограничения, тазгодишното разнообразие от туристи не е толкова пъстро, колкото е било. Много по-малък е притокът на туристи, идващи от Великобритания и от Германия. За сметка на това се е увеличил броят на туристите от Франция, което не е характерно за страната ни. 

Красимир Станев уточни, по повод мерките за безопасност от вируса  в комплекса има обособени хотели, предназначени само за карантинирани лица и че за момента не са имали заразени с изключение на момче, посещавало дискотека в Златни пясъци.  По негови думи около 70% от персонала в курорта е ваксиниран. Като друга превантивна мярка той изтъкна и спирането на нощните заведения, които според него са и основна среда за разпространение на заразата. 

Стажант-редактор: Наталия Койчева

Подробностите чуйте от интервюто на Даниела Стойнова с Красимир Станев:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени