Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Зелено движение“ няма да подкрепи проектокабинета на ИТН

| обновено на 07.08.21 в 18:18
Борислав Сандов
Снимка: Ани Петрова

Късно снощи Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложения състав и структура на министерски съвет от партия „Има такъв народ“.

Новината потвърди за БНР Борислав Сандов, съпредседател на „Демократична България“ и „Зелено движение“.

Очаква се парламентът да гласува предложения проектокабинет идната седмица.

Радев подписа указ с предложение НС да избере Пламен Николов за премиер

В парламентарната група на "Демократична България" зелените имат четирима депутати. Как ще гласуват останалите две партии - ДСБ и "Да, България!" трябва да стане ясно в началото на следващата седмица или най-късно в сряда, когато се очаква да бъде гласуван кабинетът. В рамките на коалицията обаче е малко вероятно депутатите им да гласуват различно.

ГЕРБ-СДС , които разполагат с 63-ма народни представители вече обявиха, че ще бъдат в пленарната зала и ще гласуват "против" предложеното правителство.

От ДПС не са обявили категоричните си намерения, а от "Изправи се, БГ! Ние идваме!" вече обявиха, че парламентарната им група ще гласува единно, било то "за" или "против" проектоправителството на ИТН. Оттам изразиха и надежда до сряда в състава на кабинета да настъпят промени.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна