Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: Подкрепа за кабинета на ИТН от протестните партии е повече от логична

"Има такъв народ"/Фейсбук

В публикация в социалните мрежи, лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов отбеляза, че подкрепата за предложения от формацията му кабинет от страна на "така наречените партии на протеста", е повече от логична.

По думите му между тях има общи неща, сред които изтриване и спиране на модела ГЕРБ, да се осъществи съдебна реформа и да се премахнат специализираните съд и прокуратура, да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие.

Сред общите теми са и преизчисляването на пенсиите, реформата в здравеопазването и подготовката на страната за евентуална нова здравна криза с Covid -19.

Постигнато беше и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика, отбелязва още Слави Трифонов.

БСП, ДБ и ИБГНИ още обсъждат дали да подкрепят проектокабинета на ИТН.

"Ако партиите на протеста не гласуват правителството на "Има такъв народ", причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква", отбеляза в своя фейсбук профил Слави Трифонов.

"Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това", заключава той.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна