Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждане и гратисен период преди затягане на Covid мерките в София

Снимка: БГНЕС

Допълнителните ограничителни мерки заради увеличаването на случаите на Covid-19 в София няма да влязат в сила от утре, научи „Хоризонт“ от свои източници. Въвеждането на по-строги мерки предстои, но преди да бъде издадена заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция, ще се проведе широко обсъждане и ще има гратисен период,

Заповедта ще има гратисен период. Какви ще бъдат новите ограничения, разясни д-р Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София, в ефира на бТВ:

„Първо се ограничава броя на посетителите, до 30%, във фитнесите, плувните басейни, уелнес и спа залите, кафенетата и ресторантите, нощните заведения и игралните зали също минават на запълнимост  до 30 на сто, ограничава се и работното време – от 6 до 23 часа.

До края на деня се очаква заповед на МЗ за по-строги противоепидемични мерки в София

От Българската асоциация на заведенията са категорични, че няма да спазват нови противоепидемични мерки освен сегашните.

Пред „Хоризонт“ председателят ѝ Ричард Алибегов заяви: „Няма да се подчиним и ще излезем в цялата страна на протест. В разгара на туристическия сезон това е убийство на туризма. Какви са тия нощни заведения, които няма да се затварят, но с работно време до 23 часа. Днес пишем едно отворено писмо до президента. Кой носи отговорност? Ако това е служебно правителство, назначено от президента, той да си носи отговорността за министрите. Този министър е виновен за провалената ваксинация, а сега прехвърля топката към бизнеса. Отказваме категорично. Даже няма да се срещам повече с министъра на здравеопазването. Само едно мога да му кажа: „Оставка!“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна