Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешните медици във Варна излязоха на протест

4
Снимка: Arşiv

Медици и шофьори от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна излязоха пред сградата на центъра на протест в знак на подкрепа на исканията на колегите си от цялата страна.

Те заявиха, че се чувстват обидени от отношението на държавата и подценяването на техния труд в условията на пандемия, тъй като не са получили възнагражденията си за обслужване на пациенти с Ковид 19 за юни, а новата методика за заплащане ги ощетява.

Даниела Стойнова разговаря с д-р Йоана Радева и с шофьора на линейка Красимир Капитанов:



"Първо, е супер неуважително към нас, след като преживяхме толкова силни кризи - ноември и декември, март и април - имало е пъти, в които не сме се прибирали. След като излезнем в 8.00 часа, да  се приберем в 3:00. Много наши колеги се разболяха и никой не застана зад нас! При това и сега се опитват да ни ощетят материално и морално, и ни обиждат", каза д-р Радева.

"Досега получавахме. За месец юни не сме получили. Едно, че е антимотивиращо. Хората все пак се надяват на това - ако се разболеят, да имат някакви средства, да си покрият разходите за болестта", допълни Капитанов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна