Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Николов обясни защо е оттеглил кандидатурата си за премиер

Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

Късно снощи в пост своя профил във Фейсбук кандидатът за министър-председател на партия "Има такъв народ" Пламен Николов посочи най-важните лични причини, поради които вчера оттегли кандидатурата си. Той отбелязва:

  • Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;
  • Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;
  • Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори.

В обръщението си Николов пише още: "Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепирът стои над всичко... Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние."

"...нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП "Има такъв народ" да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци", призовава в обръщението си оттеглилият се кандидат за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна