Резултатите от конкурса за площад

Как ще се преобрази площад "Св. Неделя"

Арх. Борислав Игнатов, член на международното жури за подбор на победителя в конкурса за идеен проект за площад "Св. Неделя" заяви пред "Хоризонт", че подписва с особено мнение протокола на комисията, тъй като има възражения срещу класирания..

публикувано на 02.12.19 в 11:55

Годишно българите даряват около 10 милиона лева

Дарителската платформа DMS започна инициатива "Отвори врата за доброто.  Влез, стани дарител". С платформата е лесно и бързо да се дари - както с изпращане на смс, така и чрез онлайн дарения. Красимира Величкова от Българския дарителски форум..

публикувано на 29.11.19 в 13:36

И за 2020 г. финансовата самостоятелност на общините остава мечта

Въпреки предизборните уверения, местните данъци в редица общини скачат. Първо дойде сигналът от Пловдив, а вчера и в София стана ясно, че старите коли ще плащат по-висок данък. Има ли полезен ход пред местните власти и каква е картината към..

публикувано на 28.11.19 в 11:58
Проф. Елисавета Наумова по време на церемония по връчване на научните награди

Проф. Елисавета Наумова: Даряването на стволови клетки не е опасно за здравето

Доброволното даряване на стволови клетки не създава никаква опасност за човешкия живот. Най-подходящи за дарители са мъжете между 18 и 35 години. Ако те бъдат одобрени за донори, могат да даряват и до 50 години стволови клетки - благородно дело в помощ..

публикувано на 27.11.19 в 14:06
Едно от първите издания на

Литературен дуел за „превода“ на „Под игото“ на съвременен български език

Романът „Под игото“ на Иван Вазов, който се изучава още на прогимназиален етап, бе преведен на съвременен български език, за да бъде разбран от по-малките ученици. Преводачът на руски и от английски език Нели Стефанова е автор на превода. Когато..

публикувано на 26.11.19 в 12:24

Не се инвестира достатъчно в професията социален работник

Фондация "Сийдeр" участва във формулирането и оценката на политиките в областта на деинституционализацията. Организацията има опит в закриването на 11 дома за деца с увреждания. Твърде крайно твърдение е да се говори за провал на реформата за..

публикувано на 25.11.19 в 14:42

НМД поиска независима оценка на конструкцията на бъдещата детска болница

В специална позиция за изграждане на детска болница в София от Националната мрежа за децата (НМД) настояват да бъде проведена нова, независима оценка на съществуващата от десетилетия конструкция на лечебното заведение. Те искат да бъде..

публикувано на 25.11.19 в 10:23

Реални ли са щедрите предизборни обещания на Острова

До извънредните британски общи избори остават 19 дни. Политическите партии вече излязоха с пълните си предизборни програми, които изобилстват от щедри обещания, включващи милиарди паунда инвестиции в различни сектори в зависимост от приоритетите на..

публикувано на 23.11.19 в 10:30
Вени Марковски

Вени Марковски: Ставаме все по-податливи на слухове

Социалната мрежа Туитър забранява политическите реклами в цял свят като стъпка за намаляване на потока от фалшиви новини по време на избори. Езикът на омразата е свързан с дезинформацията, тъй като дезинформацията обикновено се опитва да разширява..

публикувано на 22.11.19 в 13:01

Градското земеделие се нуждае от регулация, за да се развива

Има ли почва в София за градско земеделие? Какво спъва развитието му по подобие на други големи градове по света? Вертикални градини, био земеделие, засадени по покривите растения – това е световна тенденция във все по–гъсто населените градове са..

публикувано на 21.11.19 в 11:38