Ернан Ханани: Невинаги решенията на политиците са практически изпълними

Има ли връзка между управленческите решения в различните държави заради Covid-19, протестите, които заливат цял свят, икономическата криза и теория на игрите, която се изучава във всички икономически институти? Един от създателите й - нобеловият..

публикувано на 06.08.20 в 15:18

Ще има ли България скоро космическа стратегия и програма

От година и повече насам Космосът не същият. Трафикът на ракети и хора към и от орбитата на Земята се сгъсти. С изпращането и завръщането на Боб Бенкен и Дъг Хърли от Космоса САЩ не само използваха за първи път частни инвестиции, но и сякаш..

публикувано на 05.08.20 в 11:04
Арман Постаджиян

Хипертониците да не спират лечението си при зараза с коронавирус

„Пациентите с високо кръвно налягане, които се лекуват с Covid 19,  не трябва са спират лечението си за хипертония, защото с него имат една допълнителна защита “, каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ проф. Арман Постаджиян, началник на..

публикувано на 04.08.20 в 11:13
Заради подновените опашки гишетата за смяна на личните документи в София са с удължено работно време.

С документи с изтекъл и удължен срок не могат да се извършват сделки и банкови операции

С удължено работно време вече работят гишетата за смяна на документи във всички районни полицейски управления в София, като дежурни ще има и в съботните дни. Графикът на отворените РПУ в София е публикуван на сайта на МВР. Документите за..

публикувано на 04.08.20 в 10:29
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев се среща с офицери и сержанти от запаса. Казанлък, 2018 година

Законови промени улесняват наемането на резервисти

40-годишни резервисти и редица бонуси за работодателя предвижда новият проект за промени в Закона за резерва, чието обществено обсъждане приключи преди дни. След като Министерският съвет раз гледа промените, за да станат те окончателни, ще трябва да..

публикувано на 03.08.20 в 11:02
Ренета Инджова

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България. На път за столичния пазар "Герена" тя е била блъсната от непознат, който е тичал. Инджова е паднала и си е счупила китката на лявата ръка. Сигналът..

обновено на 02.08.20 в 18:52
Деница Сачева и представители на организации на хората с увреждания дадоха брифинг в сградата на МТСП.

Сачева за акцията на "Системата ни убива": Злонамерен политически хепънинг

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева определи действията на група от инициативата "Системата ни убива" като акция за отвличане на вниманието и злоупотреба с каузата на хората с увреждания . Коментарът Сачева направи по повод..

публикувано на 02.08.20 в 14:48
След вчерашните протести за втори ден две възлови кръстовища в центъра на София са затворени – Орлов мост и “Цар Освободител” в района на Президенството.

Продължават блокадите в София

Трети ден продължава блокадата на Орлов мост в София с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Демонстрантите отказват да освободят възловото столично кръстовище въпреки призивите на полицията. Те ще останат..

обновено на 31.07.20 в 18:19

Мюсюлманската общност чества Курбан Байрам

Мюсюлманската общност чества Курбан Байрам. Вярващите раздават курбан за здраве и си искат прошка.  Празникът продължава 4 дни, а честванията започнат с отслужването на празничния байрамски намаз. Вторият голям празник в мюсюлманския..

публикувано на 31.07.20 в 16:35
Евгени Евгениев

Как страната ни да спечели европроекти в конкуренция с други държави

" Добри условия за научни изследвания по европейската програма "Хоризонт 2020" имат българските учени за програмния период до 2027 година". Това каза пред БНР доц. д-р Евгени Евгениев, който е основен преговарящ за България по програмата..

публикувано на 30.07.20 в 12:15