Веселин Тодоров: По-изгодно е машините за гласуване да бъдат купени

Временната парламентарна комисия за промените в Изборния кодекс се събира днес. Сред въпросите, които ще бъдат обсъждани с експерти, е възможно ли е и изборните бюлетини да минават през оптично сканиране подобно на фишовете за тото. „ Нашият..

публикувано на 18.02.20 в 08:56

Обратно броене за къщата със стенописите на Иван Милев в Казанлък

Австрийската архитектура и българската култура се пресичат в Къщата с кулата в Казанлък, където се намират прочутите стенописи на Иван Милев.   „Хората идваха, възхищаваха се на стенописите и научаваха за Иван Милев. Докато преди идваха хора,..

публикувано на 17.02.20 в 14:16

Национална аптечна карта няма да реши проблема с аптеките в селата

Министерството на здравеопазването предвижда създаването на национална аптечна карта, която ще отчете потребностите на различните населени места и достъпа им до лекарства. Предвижда се  търговците на дребно да бъдат стимулирани да откриват аптеки в..

публикувано на 17.02.20 в 14:06

Игрите на глада: Как вървят преговорите за евробюджета до 2027 г.

В четвъртък европейските лидери се събират на извънредна среща на върха, посветена на Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за периода от 2021 до 2027 година. В късните часове вчера председателят на Европейския съвет обяви..

публикувано на 15.02.20 в 11:48

Възможност или криза: Как Пекин ще се справи с коронавируса

„Кризата е възможност“ - неведнъж китайските власти са подхождали по този начин, следвайки старата мъдрост, заложена в йероглифа, с който се изписват и двете думи „криза“ и „възможност“. Коронавирусът обаче все по-силно разколеба властите в..

публикувано на 15.02.20 в 10:06
Д-р Николай Брънзалов

Първите три дни болнични да се плащат от онзи, който прибира осигуровките

Работодателят може да получава информация по електронен път от НОИ за издаден болничен, а службите по трудова медицина да контролират дали съответният работник се лекува. Това мнение изрази пред "Хоризонт" д -р Николай Брънзалов, заместник-председател..

публикувано на 14.02.20 в 08:04

Иван Игов: Съвременният свят ни прави все по-големи самотници

„Съвременният свят ни прави все по-големи самотници. Хубаво е да спазваме някаква „хигиена“ спрямо социални мрежи, спрямо интернет. Да оставяме достатъчно пространство да общуваме с хората на живо , а не само в мрежата.“ Мнението е на психолога..

публикувано на 13.02.20 в 12:42
Десетки жители на селата в Ловешка област са останали няколко денонощия без ток, обмислят как да си търсят правата в съда.

Юрист: Препоръчваме индивидуални искове срещу ЧЕЗ след проверката на КЕВР

Обледени проводници, паднали стълбове, силен вятър – такъв е бил пейзажът в Троян, Ловеч, Тетевен, Угърчин и околните им села през изминалите дни. Проблемите с електрозахранването са били повсеместни в цялата Ловешка област.  Няколко денонощия..

публикувано на 12.02.20 в 11:35

Финансист: За 7 години хазартният бизнес се е разраснал над 20 пъти

Години наред държавата не направи нищо, за да регулира стремително разрастващия се хазартен бизнес ( над 20 пъти разрастване за 7 години ). Тезата е на финансиста Бойко Димитров, който е сред авторите на предложени през 2018 година промени в Закона..

обновено на 11.02.20 в 13:59
Димитър Луджев

Проф. Луджев: Ревизия на сделките от масовата приватизация е невъзможна

„Ревизия на сделките от масовата приватизация е трудно практически, юридически и физически да бъде направено. Почти всички срокове на приватизационните сделки са изтекли, както и сроковете за наблюдение, за ревизия. Идеята за премахване на..

публикувано на 11.02.20 в 13:55