Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Рагевски е задържан за убийството на Юмер Мехмед

Станимир Рагевски е обвинен за умишлено убийство на 28-годишният Юмер Мехмед  по чл.115 по Наказателния кодекс, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Деянието е станало чрез огнестрелен изстрел на 4 август, уточни наблюдаващият прокурор  Десислава Трифонова.

В период от няколко дни  обвиняемият е направил опит да укрие трупните останки. 

Рагевски е посещавал апартамента, където е осъществено убийството и е разчленявал тялото, поясни главен комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР:

"Останките от трупа са сложени в множество малки чували, окрупнени в три по-големи такива, в последствие с помощта на празни бидони, въпросните чували са положени вътре и са изнесени от жилището, натоварени са на автомобил и са оставени на мястото, където са намерени останките."

Няма данни засега Рагевски да има съизвършител на убийството и укриването на трупа, допълни прокурор Трифонова. Има свидетел по досъдебното производство. Прокурор Чинев подчерта: 

Базираме се към настоящия момент доказателства, като разследването е в началния си етап. Всяка динамика в хода на процеса, разбирана като допълване на доказателствения материал с нови доказателствени източници могат да мотивират, извод, различен от настоящия.

Не е установена връзка към момента  с изчезването на брокерката Теодора Бахова и убийството на Юмер Мехмед, работи се и в тази посока.

Рано е да се каже какъв точно е бил мотивът за убийството .Сигналът за изчезването на Юмер Мехмед е подаден на 6 август от жената, с която той е живеел. Рагевски е задържан на 9-ти август. Той се е опитал  да прикрие действията си. Трупът бе открит на 11-ти август. Мярката му ще се гледа утре.

Откриха разчленено тяло на мъж край Бургас

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени