Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов хвали футболистите си

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Стойчо Младенов бе изключително доволен след равенството 1:1 като гост на хърватския Осиек, с което „армейците“ се класираха за плейоф в Лигата на конференциите. Съперник на „червените“ ще е Виктория Пилзен. Младенов отбеляза отличната тактическа дисциплина, която футболистите му показаха в мача срещу Осиек и ги поздрави за успеха.

"Браво на момчетата. Отлична тактическа дисциплина. Справихме се. Това беше важно. Добър турнирен резултат и продължаваме напред. Първият мач ни даде много добро предимство, което трябваше да съхраним и същевременно да се възползваме от всяка една възможност. Вкарахме гол, което беше важно. Мога да кажа, че играхме рационално, изключително дисциплинирано без рискове. Днес допуснахме много повече брак, отколкото в първия мач, но това е оправдано. Противникът беше агресивен, а съдиите го позволиха. Имаше лакти, не отсъждаха нарушения. При гола, който ни вкараха, играчът пое топката с ръка. Това обаче са част от футболната игра и трябва да го приемем. 

Виждам подобрението от тактическо естество. Второто полувреме понамалихме агресивността и скоростта. Надявам се да подобряваме мощ, скорост и агресия. С това ще се справим следващата седмица. Нека се порадваме на победата и тогава ще мислим за Виктория Пилзен. Като се прибера в хотела, ще говоря с анализатора и започваме да работим. Ще използваме всякаква информация за Пилзен. Самият отбор показа характер през цялото игрово време с бързото прегрупиране. Днес много разчитахме на контраатаки и точно така вкарахме. Взехме допълнително спокойствие. Въпреки че ни изравниха, изиграхме мача спокойно. Да, трябваше да се прибираме, но противникът беше много агресивен. С неотсъждането на фалове им дадоха възможност. Продължавам да нямам информация за Вальо Антов за трансфер. Ако има нещо, ще ме информират като се приберем“, каза още специалистът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна