Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на АМ „Тракия“ при 165-ти километър край Чирпан в посока Бургас

| обновено на 13.08.21 в 11:02

Служители на „Автомагистрали - Черно море“ излязоха на протест на 165-ти километър на магистрала „Тракия“ и още три възлови точки в страната.

Причината за недоволството им са неизплатени 37 милиона лева от АПИ и държавното дружество „Автомагистрали“ за ремонт на АМ „Тракия“.

В тази сума влиза и заплащането за вече изработен труд, обясни инж. Тодор Кятовски, член на синдикалната организация към КНСБ и ръководиотел на обекта на АМ‘‘Тракия“. 

"От април до сега са напуснали 115 човека заради липса на средства"

Отделно притесненията на протестиращите са свързани със спиране на тока, на газта и липса на доставка на нафта.От понеделник се преустановява работния процес , което ще ощети около 1000 работници. 


Протестът е мирен, но участниците остават в готовност при необходимост да блокират пътните участъци. Освен на магистрала „Тракия“ протест е заявен - на магистрала „Хемус“ при пътен възел Белокопитово, на пътя Русе-Варна на кръстовището за Кубрат и в София, на бул. „Дондуков“ пред Министерския съвет. Целта не е да се блокира или затруднява, хората да си получат парите, но ще протестираме докато не изпълнят исканията ни допълни инж. Кятовски.

Наш репортер остава на място, за да следи случващото се. Очаквайте подробности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени