Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов иска присъди заради полицейското насилите от юли 2020-а

Снимка: БГНЕС

Лидерът на Има такъв народ Станислав Трифонов определи като потресаващи кадрите от полицейското насилие над протестиращи от юли месец миналата година. В публикацията във Фейсбук той заявява, че отговорността за това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов.

"Тези кадри са били скрити от бившите управляващи. Но истината, рано или късно, излиза наяве и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти” не успяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този брутален режим, в който сме живяли над 10 години", пише Трифонов. 

 "Не беше намерен нито един виновник за полицейското насилие, не беше осъден нито един", допълва Трифонов, според когото:

"Всички замесени в това престъпление трябва веднага да бъдат арестувани и моментално да бъдат осъдени". 


Кадрите бяха показани в петък от адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

По-рано в събота евродепутатът от Партията на европейските социалисти Петър Витанов обяви, че ще сезира Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента заради кадрите, които, по думите му "разкриват същността на един диктаторски режим". 

Петър Витанов сезира комисия в ЕП заради кадрите на полицейско насилие от протеста през 2020-а

Тази сутрин във видеообръщение в социалните мрежи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че главният прокурор Иван Гешев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да си подадат оставките заради полицейското насилие: 

Христо Иванов: Ще търсим пълна отговорност от виновните за полицейското насилие


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна