Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Ще покажем най-добрия волейбол, на който сме способни

Иван Петков иска неговите състезателки да се абстрахират от еуфорията.
Снимка: БФВолейбол

"Имайки предвид, че сме домакини на толкова голям форум, отговорността е много голяма. Опитваме да се абстрахираме от еуфорията около нас, доколкото е възможно", обяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков на последния си брифинг преди старта на европейското първенство в Пловдив утре срещу Гърция.

"Разбираме вниманието и отношението на хората. Очакванията са големи, а настроението – приповдигнато. Искам като отбор да останем с трезви глави. Ще покажем най-добрия волейбол, на който сме способни. Българската публика е много емоционална и ще ни помогне. Вярвам, че домакинството в Пловдив ще е голям плюс за нас. Така щеше да бъде и във всеки друг български град. Феновете ни са доказали, че обичат волейбола. В Пловдив свикнаха със силните изяви на Марица в последните години. Надявам се, че настроението ще се пренесе и на европейското. За нас най-важен е следващият мач и настройвам отбора към него. Не искам да деля съперниците. Световната ранглиста е ясна и всеки знае кой до къде е стигнал. Няма смисъл аз да фаворизирам някой отбор", коментира Петков. 

Капитанът на националките Елица Василева призна, че еуфорията и напрежението вече се усещат в отбора преди двубоя на откриването срещу Гърция.

Елица Василева

„Това е част от процеса – призна голямата ни звезда. – Предстои ни последна тренировка и дано сме здрави, както досега. Домакинството е много важно за всеки отбор. Огромен плюс е, когато имаш своята зала и своите фенове до теб. Например в Хърватия няма да има запалянковци по трибуните и това е лошо за тях. Вече нямаме търпение да идват мачовете. Надявам се да спечелим медал. Най-важното е първо да победим Гърция – и за нас, и за зрителите. Сигурен съм, че ни предстои прекрасно и незабравимо откриване. А след него ние да направим голям мач срещу Гърция.“



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени