Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След консултациите при президента от ДПС се обявиха за редовен кабинет

Напрежение между държавния глава и лидера на ДПС заради казуса с Кирил Петков

| обновено на 18.08.21 в 17:07
Мустафа Карадайъ (в средата) и Румен Радев (вдясно)
Снимка: БГНЕС

След консултациите при президента от ДПС се обявиха за съставянето на редовен кабинет, но лидерът на партията Мустафа Карадайъ категорично заяви:

"С анти ДПС риторика и омраза нито една от кризите няма да бъде решена - нито социалната, нито здравната, нито икономическата, нито финансовата, нито политическата. С анти ДПС риторика и омраза никой не може да прикрие своята политическа немощ".

Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков, който стана един от поводите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да напусне предсрочно заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник, породи напрежение и размяна на реплики между държавния глава Румен Радев и лидера на ДПС на днешните консултации преди връчване на втори мандат за правителство.

Вижте кадри от срещата:

 

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

"И когато избухна този скандал, аз веднага се срещнах с господин Петков и го запитах: "Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор: България". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?".

Мустафа Карадайъ отвърна: "Да, господин Президент. Моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и пра- пра-родината ни, защото на база исторически факти, тя всъщност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни. Благодаря Ви".

Радев: Атаката срещу Кирил Петков цели да оспори актовете на служебния кабинет.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна