Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Немска компания строи в Плевен предприятие за противоалергични тъкани

Кметът на Плевен Георг Спартански и Даниел Шьонфелдер
Снимка: Община Плевен

В Плевен се очаква изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа. Немският инвеститор получи подкрепата на Общината за разкриване на производството, което е на площ от 6 000 квадратни метра.

Немската компания е създадена преди повече от 25 години , а седалището е в Мекленбург, Предна Померания, в Германия. Избират Плевен за изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа. 

Решението е взето след посещение Даниел Шьонфелдер, главен изпълнителен директор и срещата му с кмета на Общината Георг Спартански.

За разкриване на новото производство в града ни, което е на площ от 6 000 кв. м на ул. „Цар Самуил“, инвеститорите обявиха набиране на служители на няколко позиции: ръководител производство; шивачи/шивачки; техници/домакини; специалисти склад/логистика; офис специалисти. Предпазващите от алергии тъкани, произведени от нашите служители, са част от медицинско лечение, което помага на хората да се справят с болестта си и отново да подобрят качеството си на живот, заявяват инвеститорите. Допълват, че при българското производство ще държат на справедливи условия на труд и заплати


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна