Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат тежкото състояние на водопроводите в Кюстендилско

Снимката е илюстративна
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Областният управител на Кюстендил свика спешно обсъждане на проблема с водопроводите в общините в региона.

Предстои спешна среща по тежкото състояние на довеждащите водопроводи за повечето от 9-те общини в Кюстендилския регион, каза областният управител инж. Александър Пандурски. Ще участват и шефът на ВиК холдинга Илиян Илиев и експерти от ведомството.

Довеждащият водопровод и за областния град и за още няколко от общините са в тежко състояние, а най-зле е ситуацията с водопровода за миньорския Бобов дол, където от честите аварии се губи до 70  процента от водата. Проблеми имат и общините Кочериново и Бобошево. Областният управител инж. Пандурски за ситуацията:

"Довеждащите водопроводи особено и за самия Кюстендил са в трагично състояние. Да не говорим това, което е за Бобов дол от Самораново или пък за Кочериново и Бобошево от Рилския.  Нещата са много трагични, могат да се оправят, но изискват усилия. След 6-и ще дойде шефа на ВиК холдинга инж. Илиян Илиев и ще дискутираме конкретно въпросите, свързани със започване на ремонтите на главните довеждащи водопроводи, защото те са от 70-те години на миналия век. По тях не е работено, не е правено, всичко е само някакви кръпки. Кюстендил има вода само заради това, че намалява населението, а не заради нещо друго".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна