Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Велико Търново e с най-високо ниво на Covid заболеваемост в страната

Болниците в областта непрекъснато разкриват нови сектори.
Снимка: Здравка Маслянкова

Област Велико Търново достигна най-високата заболеваемост в страната от Covid-19 с ниво от 313 на 100 000 население. Болниците в областта непрекъснато разкриват нови сектори. Увеличават се проверките за спазване на противоепидемичните мерки.

117 са новите случаи на заболяването за последното денонощие във Великотърновска област. В четирите болници в региона са приети 175 пациенти.

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ на лечение са 62-ама пациенти, посочи директорът ѝ д-р Стефан Филев и заяви, че е решена кризата с липсата на медикаменти.

„Имаме стратегически запаси, които сме направили в светлия период, когато не бяхме под този натиск, така че в момента разполагаме с всичко. Имаме в момента три отделения, имаме готовност да разкрием още Covid отделения“, каза той.

Неспазването на противоепидемичните мерки от населението е най-големият проблем, посочи областният управител Георги Гугучков.

За последната седмица властите са направили 564 проверки в областта, издадени са 72 предписания, съставен е един акт на магазин за хранителни стоки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна