Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа среща за правата на жените във формата Г-20 се провежда в Италия

Изглед към градчето Санта Маргерита Лигуре, което е домакин на срещата.
Снимка: g20.org

В курортното морско градче Санта Маргерита Лигуре в Италия днес ще се състои Г-20, посветена на правата и заетостта на жените. По тази тема срещата е първа по рода си в рамките на Г-20.

Срещата ще председателства италианския министър на равните възможности и семейството Елена Бонети. Ще участват съответните министри  на Г-20 , представители на международни организации, от света на бизнеса, науката и др.

Темите за обсъждане засягат възможността на жените  в равноправна трудова, икономическа, научна и културна реализация. Точка от дневния ред е и въпросът за жените в Афганистан.

Срещата ще се състои в луксозен хотел при големи мерки за сигурност, които не се забелязват и не създават неудобства на туристите. В чест на жените са посадени специално хиляди цветя, провеждат се разнообразни културни програми.

Санта Маргерита Лигуре е едно от елитните туристически места в област Лигурия - в миналото като много други в този район били предимно рибарски селища, като фамозното в цял свят сега Портофино.

Намира се само на няколко километра от Санта Маргерита Лигуре и заедно представляват великолепна гледка в залива Тигулио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна