Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Станев: ИТН няма да подкрепи кабинет на БСП

Филип Станев
Снимка: БГНЕС

"Нашата позиция е вече оповестена от лидера на партията Слави Трифонов. Тя е и позиция на партията. Ние няма да подкрепим кабинет на БСП".

Това заяви пред медиите в парламента депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев.

Дори ако в кабинета бъдат предложени лица от ИТН, "позицията ни е категорична", посочи още той и добави: "Тук не става въпроса за предлагане на лица, на постове и на някакъв вид политически игри и сделки".

"Ние няма да подкрепим кабинет, това е позицията ни", подчерта Филип Станев.

Въпреки това от "Има такъв народ" ще се отзоват на поканата за разговори, която Корнелия Нинова заяви, че ще отправи към тази партия, към обединение "Демократична България" и към коалицията "Изправи се БГ Ние идваме".

"В политическото общуване освен всичко друго има и известна доза дипломация, т.е. едни разговори не биха нито навредили, нито биха променили по някакъв начин посоката на действие на "Има такъв народ".

"Дипломацията, политиката и човешкото общуване изискват да се водят разговори, но със сигурност няма да правим кабинет с БСП", уточни Филип Станев и отново препрати темата към другите политически сили в парламента, които по думите му могат да се опитат да съставят правителство.

"От гледна точка на нашата позиция, вървим към избори", заяви депутатът и добави в отговор на въпрос на журналист: При положение, че няма да подкрепяме кабинет, да предлагаме наши хора, е наивно.

По повод оповестеното днес проучване на „Маркет линкс”, което показва спад в подкрепата за ИТН, Станев каза: Социологическите проучвания през последните 20 години в България много често са се разминавали от реалността, включително и на последните избори. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени