Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабикян: Условието ни е без ДПС и ГЕРБ в бъдещия кабинет

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме" заяви, че ще участват в преговорите, инициирани от БСП, като се запазва условието, което вече поставиха - в бъдещия кабинет да не участват ДПС и ГЕРБ, и да бъдат приети техните приоритети.

"Ние сме казвали и досега, че ще участваме в разговори, както и досега сме участвали и сме обявили едни принципи и ще продължим да ги спазваме - това са програмните приоритети, за които се договорихме с хората на г-н Трифонов още при първия мандат. И ще настояваме на нашите разделителни линии, които сме заявили още в началото - да няма участие на ГЕРБ и на БПС".

"Ние сме казали, че ще положим добронамерени усилия, защото подигравка е със съдбата на България - непрекъснато хората да бъдат пращани на избори, без да има яснота, след като същите играчи се върнат в парламента, какво ново ще им се е случило след два месеца. Мозъчна операция, промяна на моралните критерии, какво различно ще е станало? Затова, ако има шанс третият мандат, това е шансът на разума, но в никакъв случай не е шанс за безпринципност и никой не трябва да очаква това от нас", заяви Арман Бабикян.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна