Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт на Соня Йончева и Пласидо Доминго тази вечер в София

Снимка: sofiaphilharmonic.com

Тази вечер е дългоочакваният галаконцерт на световноизвестните оперни певци Соня Йончева и Пласидо Доминго в София, на открито, пред храм-паметника "Свети Александър Невски". Началото е в 20.00 ч.

Артистите ще излязат на специално построена за целта сцена заедно с музикантите от Софийската филхармония под диригенството на Найден Тодоров.

Събитието може да бъде гледано по интернет в целия свят. .

Познанството на Соня Йончева и Пласидо Доминго започва през 2010 година, когато харизматичната певица печели организирания от него конкурс "Опералия".

"Създадох този конкурс, за да дам път на младите. Особено е вълнението, когато победителите в него стават световни артисти като  Йончева", казва Пласидо Доминго, който идва за втори път в България.

Почитателите му още помнят фурора, който той направи с концерта си в София преди седем години.

Соня Йончева е част от световния музикален елит и се явява на сцени като "Метрополитен опера"- Ню Йорк, в някои от тях заедно с Доминго, Миланската скала, Ковън гардън и Виенската държавна опера.

Преди броени дни беше изявата ѝ в "Травиата" от Джузепе Верди на Арена ди Верона, последвано от рецитала на Залцбургския фестивал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна