Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прочистиха коритото на Струма в Перник

Над 16 000 кубически метра пръст са извозени при прочистването на коритото на река Струма в Перник, в района от ул. „Г.С.Раковски“ в центъра на града, до ул. „Янко Сакъзов“ в кв. „Твърди ливади“.

Наносите в почистения участък на места са достигали до 2 метра височина, съобщи пиарът на общината Адриан Скримов: „Под пластовете наноси „изникна” бетоново корито на коригираната част на реката, строено през 50-те години на миналия век, за което никой не знаеше и което досега никога не е почиствано. Работата ще продължи в посока кв. „Мошино”. В този доста дълъг район, около 4 км., ще бъдат премахнати опасни дървета, храсти и друга растителност в коритото на реката. Специално внимание ще се обърне на участъците около мостовете, за да бъде осигурена по- добрата проводимост".

Цялото почистване на реката – до кв. „Изток”, е възложено на фирма след проведена обществена поръчка и ще струва 130 000 лв. За сравнение – в предишни години почистването на малки райони от километър до километър и половина е струвало в пъти по-скъпо, посочи Скримов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна