Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров: Видях дух през повечето време на терена

Ясен Петров ликува след последния сигнал във Флоренция.
Снимка: Ройтерс

Селекционерът на България Ясен Петров беше изключително доволен от равенството 1:1, което постигнаха нашите като гост на Италия в Група С на световните квалификации.

„Настроението ми е абсолютно нормално. Не мога да кажа, че сме направили някакъв супер мач, но играхме срещу изключителен отбор. Питаха ме журналисти от Италия: “вярвате ли, че може да вземете точка?”. Аз казах “да”.

Започнахме малко плахо, но това, което направиха нашите момчета, трябва да им вдигне самочувствието. Нямаме известни футболисти, но като колектив можем да се противопоставим на всеки.

На този отбор му трябва време. Подкрепяйте го този отбор, защото той е наш, отборът на България. Днес те показаха, че когато сме задружни, можем да печелим точки.

Видях този дух на полувремето и през повечето време на терена. Малко са отборите, които могат да атакуват срещу Италия. Ще направим ротации, защото повечето момчета са изтощени. Ще трябва да направим повече в атака, защото трябва да победим Литва”, каза Петров.

Наставникът на Италия Роберто Манчини добави: „Трябваше да бъдем по-ефективни. Създадохме много положения. Това беше един от тези мачове, в които можехме да играем още 30 минути без да отбележим гол, а те вкараха с един изстрел. Липсваше ни прецизност в противниковото наказателно поле. Нападахме с Федерико Киеза, Лоренцо Инсиние и Доменико Берарди, но бяхме неточни.

Съперникът ни се защитаваше добре, а ние дадохме всичко от себе си, за да спечелим този мач. Допуснатия гол? Жалко за тази контраатака, която се оказа решаваща. Можехме да извършим нарушение в нейния зародиш. Не стояхме зле, допуснахме контраатака трима на трима. Голът беше случаен. В неделя ни предстои важен двубой срещу Швейцария и трябва да го спечелим”.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна