Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-големите браншови организации създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма

Снимка: Румен Сарандев

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на Covid-мерки и неоснователното поскъпване на тока.

Това каза председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов:

“Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в бранша. Обединяваме се, никога досега не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи действия. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши действия и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, досега никога не се е правило.

Имаме няколко точки , по които ще работим. Едната е в неправомерното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние искаме да се заплаща, искаме ДДС-то да е постоянна мярка.

Всички - хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се обединяваме. Това е за пръв път. Това е, което го правим в сряда, от 12 часа подписваме меморандума, в сряда в три часа правим големия митинг на жълтите павета и, ако не ни обърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна