Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в Горна Оряховица в помощ на семейства в затруднение за учебната годна

Снимка: Здравка Маслянкова

Десетки жители на Горна Оряховица и региона се включиха в благотворителен базар, който се провежда в двора на църквата „Свети три светители“. Инициативата е за подпомагане на семейства в затруднение за учебната година и в подкрепа на деца в риск от Стражица.

Ученически пособия, дрехи, сувенири, играчки и книги продават благотворително жените от комитета „Свети Мина“ в Горна Оряховица. За каузата да бъдат подкрепени нуждаещи се деца в навечерието на 15 септември Бранислава Йович заяви: 

„Ще ги подсигурим с всички ученически пособия и дрехи, които им трябват сега за учебната година. Не е въпросът само финансово да дадем някакви пари някъде, а въпросът е да имаме моралната подкрепа“. 

Мнозина се включиха в благотворителния базар в двора на храма „Свети три светители“: 

„Хората сме на тази земя, за да даваме любов и да си помагаме взаимно. Изключително благородна и прекрасна инициатива от тяхна страна. Да учим децата си на благотворителност и трябва да ги учим, че трябва да помагаме на всички нуждаещи се“, посочи Дарина Узунова. 

„И в крайна сметка всички трябва да бъдем добри. Като зная тези хора колко много сърце влагат във всичко, което правят, си заслужава човек да дойде тук и да си купи нещо, трябва да помагаме кой както може“, каза Боряна Цветкова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна