Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сливен иска съдействие от АПИ за полагане на пътна маркировка

7
Снимка: Стоян Радев

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния премиер Стефан Янев с искане за съдействие пред  Агенция  „Пътна инфраструктура“, по булевард „Стефан Караджа“, който е част  от републиканската пътна мрежа,  да бъде положена пътна маркировка, а новоизграденото кръгово кръстовище при село Тополчане, да бъде обозначено с пътни знаци. Това обяви кметът Стефан Радев във връзка с безопасността при преминаване в тези натоварени пътни участъци. Вече са изпращани няколко пъти писма до Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ , но до този момента не са предприети действия. 


Кметът Радев обяви, че близо 160 хиляди лева струва проектът за маркировка на АПИ, а общината е поела ангажимент да сложи пътните знаци. 


"Честно казано обмисляме поне , там където минава през града републиканския път, ако продължава нищо да не прави държавата общината да го направи със свои средства."  


От днес в Сливен стартира първият етап от ремонта на един от най-натоварените булеварди -„Стефан Стамболов“. Новото в проекта е, че вече се изготвя техническо задание за кръгово движение.  


"Сега се работи техническият проект за изграждане на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов “ и „Стефан Стамболов“. Очаквам до края на годината техническият проект да е готов и догодина да изпълним и тази част от цялата зона." 


Заради ремонтът участък от източната част на булеварда от страната на квартал „Сини камъни“ е затворена и преминаването става двупосочно в западната част. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна