Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ оцениха работата на служебното правителство като тежък провал

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ оцениха работата на служебното правителство като тежък провал.

Бившите управляващи са очаквали да бъдат сменени шестима министри, които според партията са показали невъзможност да се справят с проблемите в секторите, за които отговарят.

Тези, които е трябвало да си отидат според ГЕРБ, са енергийният министър Андрей Желязков, здравният Стойчо Кацаров, регионалният министър Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, този на културата Велислав Минеков и военният министър Георги Панайотов.

Даниел Митов:

"Президентът обяви работата на служебния кабинет до момента като изключително успешна. Ние очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, тези слабите, а други трима избягаха".

От тук нататък отговорността за кризите и задъблочаващите се проблеми в тези сектори ще бъде изцяло на президента Румен Радев, заяви Даниел Митов, който посочи, че държавният глава е обявил работата на служебния кабинет като успешна, но данните и фактите показват съвсем друго.

Според него, кабинетът не се е справил нито с пандемията, нито с ваксинационната кампания, нито пък с инфлацията.

Според Митов, Румен Радев е станал жертва на собствената си пропаганда или лъже.

Съпартиецът му Тома Биков каза, че намира за безсмислено да бъде искана оставката на Бойко Рашков от тук нататък и очаква, че отново ще има тежък натиск от страна на МВР спрямо структурите на партията по време на предизборната кампания, а иначе от новия проект на Кирил Петков и Асен Василев партията на Бойко Борисов няма никакви притеснения, тъй като нямат допирни точки.

"Този проект е ляв и очевидно се опитва да откъсне хора от левицата", заяви още Даниел Митов. Те са отказали да бъдат по думите му, част от новото служебно правителство, за да не бъдат свързвани с провалите му.

Име на кандидат-президент няма да бъде обявено все още, защото обсъжданията по този въпрос продължават.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна