Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва новият театрален сезон на Театър "Българска армия"

Снимка: Театър Българска армия
Започва новият театрален сезон на Театър "Българска армия". По традиция първите представления съвпадат с празника на София на 17-ти септември.

Години наред на този ден театърът отваря врати за всички приятели и почитатели на театралното изкуство, които имат желание да надникнат зад кулисите. Тази година обаче няма да бъде открит сезонът по този начин, а с много смях в хитовата комедия "Арсеник и стари дантели".

“Истината е, че на 17-ти септември Театър "Българска армия" е имал Ден на отворените врати и близо 4000-5000 човека минаваха през деня, за да мидят театъра отвътре.

За голямо съжаление тази година отново няма да може да направим Ден на отворените врати, но въпреки всичко театърът работи.Ние не сме спирали да работим, което е нещо много хубаво. Бяхме на 30% на 50%, но все пак театърът не спря да работи.

Нещо, което е изключително важно за трупата, защото ние сме като спортистите - поддържането на професионалното ниво става всеки ден”, казва Мирослав Пашов - директор на Театър "Българска армия".

Чуйте целия разговор на Катя Василева в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна