Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Добрич иска да има филиал на Медицинския университет - Варна

Община Добрич обмисля вариантите за сграда, в която да бъде разположен филиал на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна. Идеята на местната власт е продължение на желанието да се предприемат мерки относно попълване на кадровия дефицит в лечебните заведения в областния център. 

Кметът на Добрич Йордан Йорданов и ректорът на Медицинския университет Варна проф. д-р Валентин Игнатов проведоха работна среща относно намеренията на общината за разкриване на филиал на университета в Добрич. В срещата участваха и други представители на местната власт и висшето учебно заведение във Варна.

Зам.-кметът д-р Емилия Баева представи пред гостите сградния фонд, с който разполага община Добрич, където може да се разположи учебното заведение. Предстои да се вземе решение коя от предложените сгради е най–подходяща за базиране на филиала. 

Работи се и по всички необходими документи и нормативни изисквания, като проектът предвижда във филиала да се провежда обучение по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка”.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.