Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Добрич започва да разработва проект за нов градски център

Снимка: Община Добрич

Община Добрич пристъпва към разработването на нов проект за облика на централната градска част.

През 2011 година за сумата от близо 5 милиона лева пешеходната част на областния център беше ремонтирана, като появата на дефекти започва малко след приключването и приемането на строежа. В момента състоянието на пешеходната зона е силно компрометирано.

Множество са сигналите от професионалните гилдии и обществеността относно дебелината на клинкерните плочи  и начина им на полагане още по времето на строителните дейности преди десет години.

До 2018 година, когато изтича гаранционният срок на настилката, строителят е извършвал редица ремонти за своя сметка.

Към настоящия момент пешеходната зона по бул. „25 септември“ е в изключително лошо експлоатационно състояние, като преобладаващата част от настилката е силно напукана, а на много места липсва.

Предложението на кметския екип е да бъде създадена Временна комисия за изработване на техническо задание за проектиране на „Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства“.

Предстои то да бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет следващата седмица.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.