Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силна буря удари Ловешко

| обновено на 20.09.21 в 22:17
Снимка: БГНЕС

Разразилата се тази вечер буря в Ловешко, с проливен дъжд и  вятър със скорост 34 метра в секунда, прекъсна електропроводи в общините Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица.

Имаше населени места без ток. Към 20.00 часа обаче беше възстановено електроснабдяването в повечето населени места и нормалния ритъм на живота.

Още не е възстановено електрозахранването в някои части на Ловеч, още 6 села в общината и две села в община Луковит. От електроразпределителното дружество съобщиха, че се очаква токът да бъде възстановен до полунощ.

От полицията съобщиха, че са подадени около 20 сигнали за паднали дървета. Няма пострадали хора и непроходими пътища. 

За около 30 минути в Ловеч е паднал 13,4 литра на кв. м. дъжд.


Засегнатите места в Ловеч бяха обходени веднага след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които проследиха дейностите по разчистване на улиците.

Значителни повреди са нанесени върху Социалното жилище в кв. „Гозница“, където силният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекъснато. Ламарина от покрива на ОУ „Христо Никифоров“ е откъсната, мястото е обезопасено. Премахнати са паднали дървета на улиците „Велико Търново“ и на „Съйко Съев“, срещу болницата.

Друго дърво пък е паднало върху лек автомобил в „Дръстене“, съобщи страницата „Забелязано в Ловеч“. Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и щети върху автомобили.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна